Miód Nektarowy Manuka MGO 100+ w saszetce 5 g (nawet do 179,7 mg/kg MGO) 12 szt

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 42,00 zł 42.00 PLN
ilość szt.
+ Zyskujesz 2,52 zł w programie Zielona Skarbonka

Opis

Opis

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.

Miód Manuka MGO 100+ zamknięty w wygodnych do zabrania saszetkach. Praktyczny dla osób żyjących w biegu, chcących mieć swój ulubiony miód zawsze pod ręką.

Etykieta

Miód Nektarowy Manuka MGO 100+ w saszetce 5 g (nawet do 179,7 mg/kg MGO) 12 szt


Składniki: miód z krzewu Manuka 100%.
Miód zawiera methylglyoxal w ilości 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach manuka).

Sposób użycia: przełam saszetkę w połowie i wyciśnij miód.
Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, poniżej 25°C.

Miód Nektarowy Manuka MGO™ 100+ w saszetkach (nawet do 179,7 mg/kg MGO)
Wartość odżywcza w 100 g w 5 g
Wartość energetyczna 1400 kJ/ 334,6 kcal 70 kJ/ 16,7 kcal

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

0 g

0 g

Węglowodany

 - w tym cukry

82,1 g

82,1 g

4,1 g

4,1 g

Białko 0,3 g 0,02 g
Sól Zawiera znikome ilości

Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia.
Bezpośredni importer i dystrybutor: Propharma Sp. z o.o.
Masa netto: 60 g (12 saszetek)

 

Więcej informacji o miodzie Manuka

Naukowo potwierdzone ilości MGO™

Przez długi czas charakterystyka miodu Manuka była rozpoznawana i mierzona z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach, a prawdziwe źródło wyjątkowości miodu Manuka pozostawało nieznane przez niemal 15 lat. Dopiero w 2008 r. grupa naukowców kierowana profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech, przeprowadziła badania, dzięki którym dzisiaj możemy badać jakość miodu Manuka z prawdziwie naukową precyzją.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008
(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku: oryginalny tekst w języku angielskim, rozmowa z prof. Henle w języku polskim)

Te same badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg.

Profesor Thomas Henle zaleca spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

Produkt Methylglyoxal, mg/kg
Miód Manuka 30-800+
Inne miody 0-10
Inne produkty żywnościowe 0-50

Więcej informacji o miodzie Manuka:

Nowości
Świeca zapachowa Werbena YOPE
Świeca zapachowa Werbena YOPE
69,90 zł
szt.
Świeca zapachowa Wanilia YOPE
Świeca zapachowa Wanilia YOPE
69,90 zł
szt.
Świeca zapachowa Figa YOPE
Świeca zapachowa Figa YOPE
69,90 zł
szt.
propharma24 do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl